Theaterplezier voor kinderen en jongeren

Thumor Junior is een jeugdtheatergroep uit Willebroek. Met Thumor Junior willen we met kinderen en jongeren op een plezante manier aan de slag om ze een boost te geven in creativiteit, zelfvertrouwen, durf en zoveel meer. De bedoeling is om jongeren een platform te geven waar ze hun creativiteit en enthousiasme kwijt kunnen.


Theaterworkshops, toonmomenten, voorstellingen & zoveel meer

We streven naar een jaarwerking waarbij jongeren wekelijks via theaterspel plezier beleven, repeteren voor een voorstelling (maart 2024), kleinere toonmomenten houden en deelnemen aan allerlei (Willebroekse) evenementen. Samen gaan we ook kijken naar toneelvoorstellingen, op stap voor een theaterweekend, ...


Voor kinderen & jongeren
Het Willebroeks Toneelgezelschap Thumor (WTT) startte in 2020 met de jongerenwerking voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Vanaf dit jaar kunnen ook kinderen vanaf 7 jaar aansluiten. Zo zijn er vanaf september 2023 twee groepen bij Thumor Junior:

  • Alfa en Julia's: 7 - 12 jaar: repetitie op donderdagavond van 18u30 tot 20u00
  • De Jossen: 13 - 18 jaar: repetitie op dinsdagavond van 19u tot 21u
    (max. aantal van 14 jongeren. Vol is vol.)

De twee groepen repeteren in het WTT lokaal: Captain Trippstraat 33 in Willebroek.

Jaarwerking

De Jossen: 13 - 18 jaar
Op 6 en 7 mei 2023 speelt onze huidige jeugdploeg de voorstelling Alfa & Julia. Nadien sluiten we deze jaarwerking feestelijk af. We starten eind mei 2023 met een nieuwe jaarwerking en maken tot aan de zomervakantie tijd voor improvisatie, theaterspel en fun. Vanaf september repeteren we voor een nieuw stuk en werken we naar een voorstelling in maart 2024.

Vanaf dan zal de jaarwerking van Thumor Junior starten in april. Aangezien we in maart 2024 onze voorstelling zullen spelen, beschouwen we deze maand als het hoogtepunt van het jaar. Hierna houden we een slotmoment en starten we met onze nieuwe werking vanaf april. Hier nemen we de tijd om workshops te organiseren, improvisaties te houden, ....

Op dat moment start ook de (her)inschrijfperiode voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar start de inschrijvingsperiode voor de groep 13-18 jaar in april/mei. De laatste inschrijvingen en betalingen verwachten we ten laatste op 31 mei voor actieve leden. Nieuwe leden (13-18 jaar) kunnen inschrijven tot 30 juni, maar huidige leden (en hun broers/zussen) krijgen voorrang zolang hun inschrijving rond is voor 31 mei. In juli en augustus houden we een zomerbreak, waar we 2 maanden de tijd nemen om op zoek te gaan naar een nieuw stuk dat we kunnen spelen op basis van het aantal ingeschreven spelers per groep. We starten in september meteen met de repetities voor de voorstelling in maart en hier zal het dus niet meer mogelijk zijn om nog in te schrijven.


Alfa en Julia's: 7 - 12 jaar
De nieuwe groep, Alfa en Julia's (7 - 12 jaar), kan dit jaar inschrijven tot en met september 2023. Ook zij houden een voorstelling in maart 2024, maar wisselen meer af tussen spel en repetitie. Vanaf april 2024 zal hun jaarwerking / inschrijvingsperiode parallel lopen met die van de oudere groep, De Jossen.


Infomomenten
Op 11 mei en 13 juni 2023 organiseert Thumor Junior om 20 uur een infomoment in de Captain Trippstraat 33 in Willebroek. Tijdens deze infomomenten vertellen we meer over de werking en de jaarplanning. Iedereen is welkom.


Lidgeld
Lidgeld van 60 euro per jaar (2e kind 50 euro – 3e kind 40 euro) te betalen bij definitieve inschrijving.
Inclusief jaarwerking (wekelijkse samenkomst van april tot april), theatervoorstellingen bezoeken (o.a. onze eigen producties). Exclusief extra kosten voor weekends op locatie.


Inschrijven
Heb je zin om bij Thumor Junior te komen of zijn er jongeren binnen het gezin / de familie / de vriendengroep die interesse hebben? Je kan Inge, Jani, Kris of Pieter contacteren via junior@wtthumor.be of onderstaand contactformulier.


Historiek
Tot slot even terug in de geschiedenis – persartikel GVA van 27 november 1996 – 'Thumor wil jeugdwerking uitbouwen'. Zoveel jaren later herhaalt de geschiedenis zich, al is die droom nooit ver weg geweest.
In 2021, tijdens de corona maanden, staken Pieter Van Den Berghe en Kris Aerts de hoofden bij elkaar en vonden elkaar in de ambitie om een jeugdafdeling binnen Thumor uit te bouwen. 


CONTACTFORMULIER